SMÅRÄTTER

BAKAD POTATIS MED ÖRTOST

Borsta 2 stora potatisar och stick några hål i skalet med en gaffel
Baka dem på full effekt i mikron ca 10 minuter eller i vanlig ugn 225 gr ca 45 minuter
Smaksätt 1 burk (250 gr) keso med ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och ½ tsk franska örter
Blanda i ½ dl hackade marinerade torkade tomater, ½ dl finhackad färsk gurka och
1-2 msk finklippt gräslök
Skär djupa kryss i potatisen, kläm upp och lägg i fyllningen

OSTTÅRTA

Smöra 4 skivor mjukt rektangulärt tunnbröd
Lägg det första på bakpappersklädd plåt
Strimla eller tärna 250 gr rökt skinka, 250 gr champinjon
Skär ½ squash i skivor
Strimla 1 liten purjolök
Fräs grönsaker lätt
Krydda med salt o peppar
Bred ut hälften av skinkan och 2 dl riven ost på brödet
Täck med nästa bröd och lägg på grönsakerna och 2 dl ost
Krydda med oregano
Lägg på nästa bröd och fördela resten ab skinkan och 2 dl ost
Krydda med 1 tsk rosepeppar
Lägg på den sista brödskivan och strö på 1 dl ost
Avsluta med 4 skivade tomater och strö på ca 1-2 dl ost
Gratinera i 225 gr ca 15 minuter