GODIS

Romtryffel med chili

Koka upp 1 dl mellangrädde och 50 gr smör
Ta kastrullen från värmen
Bryt 3 hg mörk choklad (70%) i bitar, rör ned den i grädden
och låt den smälta
Blanda i 1 dl kesella (10%), 2 msk mörk rom och 2 krm chilipeppar
Låt chokladen stelna i kylskåpet 1-2 timmar
Forma chokladsmeten till bollar (ca 40 st)
Låt tryffelbollarna stelna i kylskåp
Sikta kakao över bollarna innan servering

MORMORS KOLA

Blanda 3 dl kaffegrädde, 50 gr smör, 3 dl socker, 1½ dl sirap, ½ dl kakao, ½ dl vaniljsocker
Smält på högsta värme och rör om ordentligt
Fortsätt att koka på hög värme utan omrörning i 15-20 minuter
När smeten sjunker och börjar tjockna är det dags för kulprovet
Smeten är klar när den går att rulla till en kula
Tillsätt 50 gr hackad mandel eller nötter och häll ut smeten på smort bakplåtspapper
Skär i bitar och rulla in dem i smörpapper eller cellofan