FISKRÄTTER

 

SPÄTTAFILE´RULLAR MED ÖRTSTRÖSSEL

Gör ett kryss i 500 gr plommontomater och koka dom i en gryta ca 30 sekunder
Ta upp dessa med hålslev och ta bort skal och kärnor
Skär tomater i tärningar
Fräs 3 hackade charlottenlök och ½ hackad fänkål i 1 msk olivolja
Tillsätt tomater och ½ dl vitt vin
Koka samman till en sås
Smaksätt med salt, peppar och ca 2 tsk socker
Salta och peppra fisken
Rulla samman dem och lägg dem med köttiga sidan utåt i en smord ugnssäker form
Häll såsen över
Mixa samman 2 skivor vitt bröd, 2 msk färsk basilika, 2 msk färsk dill, 1 msk färsk citrontimjan och 1 tsk färsk dragon
Tillsätt 1 msk olivolja och rör om
Bred blandningen över fisk och gratinera i ugn
200 grader ca 20 minuter